— Συστατικά —

1/2kg κιμά κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
250g τρίμα φρυγανιάς ή βρώμη περασμένη στο multi
1/2φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
1 μεγάλο αυγό
2κ. σ φρέσκο ​​σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τρίμα φρυγανιάς ή βρώμης,  το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. 

Ανακατεύουμε  το μείγμα και προσθέτουμε τον κιμά. Ζυμώνουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας.  

Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά γυρνώντας κεφτεδάκια ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. 

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή εναλλακτικά φτιάχνουμε μία σάλτσα ντομάτας και τα ρίχνουμε μέσα σε αυτή. Στη δεύτερη περίπτωση συνοδεύουμε με ζυμαρικά.