— Συστατικά —

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες 
  • 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες 
  • 1 λεμόνι 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό 
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 
  • 2 -3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη 
  • 5-6 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αγνόλαδο 
  • αλάτι -πιπέρι 

— Εκτέλεση —

Ξεπλένουμε καλά τις μερίδες κοτόπουλο, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τρίβουμε με λεμόνι τις μερίδες. Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα τα 2/3 από το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό και τον πελτέ, αραιωμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά. 

Όσο βράζει το κοτόπουλο καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε σε τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι. Έπειτα τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πήξει η σάλτσα. Μπορεί πριν ρίξετε τις πατάτες να χρειαστεί να προσθέσετε ζεστό νεράκι κι ίσως λίγο αλάτι. 

Σερβίρουμε και ντεκοράρουμε με λίγο μαϊντανό.