ΙΝΔΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

— Συστατικά —

1kg φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές

½ φλ. Αγνόλαδο (ή 3-4 κ.σ. σησαμέλαιο)

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. κουρκουμά

Λίγο μπούκοβο

Αλάτι-πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε βαθύ φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ζεστό Αγνόλαδο (ή σησαμέλαιο) μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και στη συνέχεια τα λαχανικά να σοταριστούν για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε ½ φλ. νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σκεπασμένο για 40-45 λεπτά, φροντίζοντας να δέσει και η σάλτσα. 

Ντεκοράρουμε με μαϊντανό ή φρέσκια λουίζα και σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι.