— Συστατικά —

· 4kg αρνί 
· 1 κούπα Αγνόλαδο
· 5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
· 1 κιλό πατάτες baby
· χυμό από 2 λεμόνια 
· 3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
· 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
· 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
· αλάτι-πιπέρι 

— Εκτέλεση —

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι και το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες. Περιχύνουμε με το Αγνόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια για να καλύψουν οι γεύσεις και τα αρώματα το κρέας και τις πατάτες. Αν θέλουμε κάνουμε μικρές τομές στο κρέας και τις γεμίζουμε με το σκόρδο. Αλλιώς τις ρίχνουμε και αυτές στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. 

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες. Φροντίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γυρίζουμε το κρέας και να ανακατεύουμε τις πατάτες με το ζουμάκι. 
Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat