
— Συστατικά —
1 συκωταριά αρνίσια και τα γλυκάδια της
έντερα αρνίσια
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
— Εκτέλεση —
Πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και πολλές φορές τα έντερα και εξωτερικά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ με νερό και ξύδι ή με το χυμό από 2 στημένα λεμόνια και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένα.
Στο μεταξύ, πλένουμε καλά τα εντόσθια, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, σαν μεγάλες μπουκιές και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε αλάτι, φρέσκο πιπέρι, ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και περνάμε τα εντόσθια σε μια μικρή σούβλα.
Στραγγίζουμε τα έντερα καλά. Παίρνουμε ένα έντερο, το καρφώνουμε στην άκρη της σούβλας για να στερεωθεί και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα εντόσθια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα έντερα και μέχρι να γίνει το κοκορέτσι.
Βάζουμε τη σούβλα κάθετα μέσα στο νεροχύτη και αφήνουμε το κοκορέτσι να στραγγίξει καλά για περίπου 3-4 ώρες.
Στη συνέχεια ψήνουμε στα σούβλα ή στο φούρνο. Αν ψήσουμε το κοκορέτσι στο φούρνο καλό είναι να το τυλίξουμε αρχικά με μια λαδόκολλα και ένα αλουμινόχαρτο για να ψηθεί καλά αλλά να μην μας στεγνώσει, για περίπου ½ ώρα στους 180°C . Ξετυλίγουμε για να πάρει χρώμα και να ξεροψηθούν ελαφρώς τα έντερα.