
— Συστατικά —
- 2kg προβατάκι κατά προτίμηση χεράκι
- 12 μεγάλες πατάτες
- 1 κούπα αγνόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμονοπίπερο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από το ένα λεμόνι
- 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 2 – 3 σκ. ολόκληρες σκόρδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ½ φλ. νερό
- 4 φύλλα λαδόκολλας
— Εκτέλεση —
Κάνουμε χαρακιές πάνω στο κρέας και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονοπίπερο. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, το νερό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
Ρίχνουμε τις πατάτες, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει κυδωνάτες, μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αδειάζουμε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα, τοποθετούμε το αρνί πάνω στο στρώμα από τις πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κλαδάκια από το θυμάρι.
Περιχύνουμε το αρνάκι με το μίγμα που αλείψαμε τις πατάτες να πάει παντού και τυλίγουμε πολύ καλά με σπάγκο τη λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση με δύο ώρες περίπου στους 200ºC.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα με προσοχή και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Συνοδεύουμε με κρασί της αρεσκείας μας!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Ρίχνουμε τις πατάτες, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει κυδωνάτες, μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια αδειάζουμε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα, τοποθετούμε το αρνί πάνω στο στρώμα από τις πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κλαδάκια από το θυμάρι.
Περιχύνουμε το αρνάκι με το μίγμα που αλείψαμε τις πατάτες να πάει παντού και τυλίγουμε πολύ καλά με σπάγκο τη λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση με δύο ώρες περίπου στους 200ºC.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα με προσοχή και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Συνοδεύουμε με κρασί της αρεσκείας μας!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat