— Συστατικά —

· 2kg αρνίσιο μπούτι 
· 1 κούπα Αγνόλαδο
· 1φλ. τσαγιού λευκό κρασί ΑγνοMarket Wine
· 4-5 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
· 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
· 1 κιλό πατάτες κυδωνάτες 
· αλάτι-πιπέρι

Σάλτσα συνοδευτική
· κρατάμε όσο ζουμάκι βγάλει το φαγητό
· 1 κ.γ. μουστάρδα
· 1κ.σ δεντρολίβανο φρέσκο
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι

— Εκτέλεση —

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μικρές τομές στο μπούτι αρνιού και γεμίζουμε κάθε μια με 1-2 φέτες σκόρδου. Στη συνέχεια βάζουμε το αρνάκι σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με τις πατάτες. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το κρασί, το δεντρολίβανο και ότι σκόρδο μας έχει μείνει και περιχύνουμε με το μείγμα το αρνάκι και τις πατάτες. 

Σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 2 ώρες. 
Περίπου 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ξεσκεπάζουμε το ταψί για να πάρει χρώμα το κρέας. 

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί. Παράλληλα 
παίρνουμε το ζουμάκι του φαγητού, το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φτιάχνουμε τη συνοδευτική σάλτσα. 

Σερβίρουμε με τη σάλτσα και βραστά λαχανικά ή δροσερή πράσινη σαλάτα. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat