— Συστατικά —

· 2kg αρνί μπούτι
· 1/2 κούπα Αγνόλαδο 
· 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες  
· 1 kg πατάτες baby στη μέση 
· 3 κλωναράκια δενδρολίβανο
· 1κ.σ. ξερή ρίγανη 
· 2κ.σ. μουστάρδα
· χυμό από 2 λεμόνια  
· αλάτι - πιπέρι 

— Εκτέλεση —


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό από τα λεμόνια, τα μυρωδικά, τη μουστάρδα και το σκόρδο. 
Σε ένα βαθύ ταψί ή πυρέξ, βάζουμε το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τις  πατάτες. 

Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι, αν έχουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 1 1/2 ώρα. Είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ξεσκεπάζουμε το φαγητό για να πάρει χρώμα. Κατά τη διάρκεια προσέχουμε, μήπως χρειαστεί λίγο νερό.    
Συνοδεύουμε με ημίγλυκο ροζέ κρασί ΑγνοMarket Wine.  

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat