ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ 

— Συστατικά —

1 μπουτάκι ή χεράκι από αρνί

2 φλ. Αγνόλαδο

2kg πατάτες χοντροκομμένες

3-4 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από 2 λεμόνια

1 κλωνάρι δεντρολίβανο (εναλλακτικά θυμάρι)

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι-πιπέρι

Σπάγκο ψησίματος προαιρετικά

— Εκτέλεση —

Σε μεγάλη γάστρα αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στο κάτω μέρος.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ανοίγουμε μικρές τρύπες και βάζουμε τα σκόρδα περιφερειακά. Τοποθετούμε το κρέας πάνω από τις πατάτες.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λάδι, το χυμό λεμονιού και 1 φλιτζάνι νερό. Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε και φέτες λεμονιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ½ με 3 ώρες στους 180 °C.