— Συστατικά —

2 - 3kg γίδα κομμένη σε μερίδες
1/2 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο 
5 πατάτες κομμένες σε μεσαία κομμάτια 
3 καρότα κομμένα σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
2κ.σ πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
8 φρέσκιες ντομάτες στο τρίφτη
Αλάτι - Πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα κομμάτια της γίδας.

Όταν πάρει μία βράση, πετάμε το ζουμί και προσθέτουμε ξανά καθαρό νερό. Όταν αρχίσει να βράζει ξαφρίζουμε το κρέας και το αποσύρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Κρατάμε το ζωμό.

Στην ίδια κατσαρόλα, και αφού την έχουμε καθαρίσει καλά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος.

Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ τον οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και ζωμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα, για περίπου 40 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά μας. Μαγειρεύουμε για επιπλέον 30 λεπτά. Ελέγχουμε το φαγητό ανά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό.

Συνοδεύουμε με λευκό τυρί και κόκκινο κρασί.