— Συστατικά —

· 3 κιλά αρνί (μπούτι) 
· 1/2 κούπα Αγνόλαδο
· 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
· 3 κλωναράκια δενδρολίβανου ψιλοκομμένα
· Χυμός από ½ λεμόνι
· 1 κιλό πατάτες σε τέταρτα
· 2 κρεμμύδια σε φέτες
· Αλάτι και μαύρο πιπέρι

— Εκτέλεση —

Παίρνουμε το κρέας και κάνουμε 1-2 βαθιές τομές με ένα μαχαίρι.
Σε ένα μπολ,  ανακατεύουμε το σκόρδο με το δεντρολίβανο, το μαύρο πιπέρι, το Αγνόλαδο και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. 

Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα που έχουμε φτιάξει και προσθέτουμε λίγο περισσότερο στις τομές που έχουμε κάνει με το μαχαίρι. Σε βαθύ ταψί βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε λίγο ακόμα Αγνόλαδο. Από πάνω βάζουμε το κρέας. 

Σκεπάζουμε το φαγητό και το βάζουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180°C για 1 1/2 ώρα λεπτά. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 30 λεπτά περίπου. Μόλις ολοκληρώσουμε το ψήσιμο βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
 
Επιλέξτε ένα από τα αρωματικά κρασιά μας ΑγνοMarket Wine. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat