— Συστατικά —

· 3kg αρνάκι μπούτι
· 1φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
· 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ΑγνοMarket Wine
· 1kg πατάτες σε χοντρές φέτες
· 4 σκελίδες σκόρδο στο τρίφτη
· 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
· 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
· χυμό από 2 λεμόνια 
· αλάτι-πιπέρι

— Εκτέλεση —


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πλένουμε το αρνάκι και το σκουπίζουμε από τα πολλά υγρά με χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το κρέας σε βαθύ ταψί ή γάστρα.

Σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια των μυρωδικών και το λεμόνι. Περιχύνουμε το κρέας με το μείγμα μας φροντίζοντας να πάει παντού. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις πατάτες, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. 

Προσθέτουμε πολύ λίγο νερό, το κρασί και σκεπάζουμε τη γάστρα ή καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 1/2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ξεσκεπάζουμε το σκεύος ή αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει το φαγητό λίγο χρώμα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat