ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

— Συστατικά —
- 1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- 1 κιλό πατάτες κομμένες
- 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
- 4 καρότα κομμένα στη μέση
- 4-5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- Λίγος μαϊντανός για τη διακόσμηση
- Λίγη ρίγανη
- 6 κ.σ Αγνόλαδο
- αλάτι
— Εκτέλεση —
Βάλτε το αρνάκι σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο νερό για περίπου μία ώρα. Αδειάστε το νερό και ξεπλύνετε καλά το κρέας. Άφησε στη συνέχεια να στραγγίξει καλά.
Σε μια γάστρα βάλτε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα, μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κρατήστε μερικά από τα λαχανικά έξω από τη γάστρα για να σκεπάσετε με αυτά το κρέας.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώσε καλά το αρνάκι, πρόσθεσε το πιπέρι και τη ρίγανη. Τρίψτε λίγο από το λιωμένο σκόρδο στο κρέας να πάρει άρωμα, σκεπάστε το με τα υπόλοιπα λαχανικά και κλείσε τη γάστρα. Ψήστε στο φούρνο στους 200 οC για περίπου δύο ώρες.
Ρίξτε από πάνω λίγο μαϊντανό για τη διακόσμηση του πιάτου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Σε μια γάστρα βάλτε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα, μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κρατήστε μερικά από τα λαχανικά έξω από τη γάστρα για να σκεπάσετε με αυτά το κρέας.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώσε καλά το αρνάκι, πρόσθεσε το πιπέρι και τη ρίγανη. Τρίψτε λίγο από το λιωμένο σκόρδο στο κρέας να πάρει άρωμα, σκεπάστε το με τα υπόλοιπα λαχανικά και κλείσε τη γάστρα. Ψήστε στο φούρνο στους 200 οC για περίπου δύο ώρες.
Ρίξτε από πάνω λίγο μαϊντανό για τη διακόσμηση του πιάτου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat