— Συστατικά —

· 2kg αρνί μπούτι
· 1/3 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο 
· 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες  
· 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
· ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια 
· 3κ.σ. βούτυρο
· 2κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη 
· αλάτι - πιπέρι 

— Εκτέλεση —

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνουμε το μπουτάκι και σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε 1κ.σ. βούτυρο και ρίχνουμε μέσα λίγο πολτοποιημένο σκόρδο, το δενδρολίβανο, το ξύσμα από το 1 λεμόνι και το λάδι. 

Περιχύνουμε με το μείγμα μας το αρνάκι και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα. 
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο, την κάπαρη, το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα που έχει περισσέψει. 

Το κρατάμε ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά και μόλις βγάλουμε το αρνάκι από το φούρνο το περιχύνουμε με το λεμονάτο βούτυρο. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat