— Συστατικά —

2kg αρνάκι  σε μερίδες)
1 κούπα Αγνόλαδο
1/2 kg πατάτες baby κομμένες στη μέση 
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
200g γραβιέρα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια 
3 πιπεριές πολύχρωμες (προαιρετικά)
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
2 φύλλα λαδόκολλας και αλουμινόχαρτο
σπάγκος μαγειρικής

— Εκτέλεση —

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε  τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, τις πατάτες και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά  

Παίρνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και τοποθετούμε πρώτα το αλουμινόχαρτο και από πάνω τα φύλλα λαδόκολλας. 
Προσεκτικά ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ με το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος βάζουμε προσθέτουμε το τυρί. 

Κλείνουμε σε πουγκί και δένουμε με το σπάγκο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C - 200°C  για 2,5 ώρες περίπου. 

Δεκαπέντε λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, ανοίγουμε το πουγκί για να πάρει χρώμα το φαγητό.