— Συστατικά —

  • 10 vegetable meat burgers
  • 1kg γλυκοπατάτες
  • ψωμάκια για burger (η εναλλακτικά φρυγανίστε το χθεσινό ψωμάκι).
  • 2 ώριμες ντομάτες, σε ροδέλες
  • φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας σας (λάχανο ή μαρούλι ή σαλάτα)
  • Τυρί γκούντ για τοστ
  • Λίγο Αγνόλαδο
  • Sauce της επιλογής σας (μαγιονέζα με μουστάρδα ή κέτσαπ)

— Εκτέλεση —

Τηγανίζετε τα burger σε καυτό λάδι στη φριτέζα. Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια κόβετε τις γλυκοπατάτες σε sticks, τις λαδώνετε ελαφρά, τις βάζετε σε μια λαδόκολλα και τις ψήνετε στο φούρνο στους 170 oC (ή εναλλακτικά μπορείτε να τις τηγανίσετε). Λίγο πριν βγάλουμε τις πατάτες, φρυγανίζουμε τα ψωμάκια και στήνουμε τα burger. Αλείφουμε στα ψωμάκια λίγη από τη sauce, τοποθετούμε ένα φύλο σαλάτας, στη συνέχεια το burger, τη ντομάτα και μια φέτα τυριού και κλείνουμε ξανά με ψωμάκι.
 
Σερβίρουμε με τις γλυκοπατάτες, αφού ρίξουμε από πάνω λίγη ακόμα sauce.
 
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat