— Συστατικά —

1kg μοσχαρίσιος κιμάς
½ φλ. Αγνόλαδο
15-20 πιπεριές κόκκινες & πράσινες
3 κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 ξύλο κανέλας
½ φλ. ρύζι για γεμιστά
250g γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι

— Εκτέλεση —

Κόβουμε τις πιπεριές σε σχήμα βάρκας κρατώντας το κοτσάνι. 
Σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το Αγνόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε τον κιμά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν κι αυτά. 
Ρίχνουμε το ρύζι, τη ντομάτα και την κανέλα να πάρουν μια βράση και να ομογενοποιηθούν τα υλικά (για περίπου 10’). 
Κλείνουμε το μάτι, αφαιρούμε την κανέλα και προσθέτουμε το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.  
Γεμίζουμε τις πιπεριές με τον κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 oC για 1 ώρα περίπου.