
— Συστατικά —
Για τα μπουρεκάκια
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 500g κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες στον τρίφτη
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 200g φέτα κομματιασμένη
- 1 αβγό χτυπημένο
- Λίγο Αγνόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 κ. σ. γιαούρτι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 κ. σ. Αγνόλαδο
- 1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
- Λίγο αλάτι
— Εκτέλεση —
Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμιά 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Τυλίγουμε σε ρολάκια, αφού σφίξουμε καλά τις άκρες για να μη φύγει η γέμιση. Τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι ή αυγό και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC.
Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε πάνω από τα μπουρεκάκια.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμιά 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Τυλίγουμε σε ρολάκια, αφού σφίξουμε καλά τις άκρες για να μη φύγει η γέμιση. Τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι ή αυγό και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC.
Για τη σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε πάνω από τα μπουρεκάκια.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat