— Συστατικά —

  • 4 Μπιφτέκια μοσχαρίσια
  • 4 Ψωμάκια για burger ΑγνοMarket Bread κομμένα στη μέση
  • 2κ.σ. Αγνόλαδο
  • 1/2κ.σ. Βούτυρο
  • 4 Φέτες τυρί cheddar
  • 2 Ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
  • 3-4 Μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • Λίγη κέτσαπ

— Εκτέλεση —

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και το βούτυρο καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 5  λεπτά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για επιπλέον 5 λεπτά. 

Σε καυτή σχάρα ή στο grill, ψήνουμε τα μπιφτέκια. Προσέχουμε να μην μας στεγνώσουν γιατί τα θέλουμε ζουμερά. Βάζουμε από μια φέτα cheddar πάνω στο κάθε μπιφτέκι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει (δεν θέλουμε να καεί).

Στήνουμε το burger, απλώνοντας λίγη κέτσαπ πάνω στο ψωμάκι και στη συνέχεια διαδοχικά βάζουμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τυρί, λίγα μανιτάρια, μια φέτα ντομάτας, λίγο κρεμμύδι σοταρισμένο και κλείνουμε με ψωμάκι. 

Συνοδεύουμε με φρέσκες πατάτες τηγανιτές ή μια πράσινη σαλάτα.