— Συστατικά —

1kg μοσχαρίσιος κιμάς  
½ κούπα Αγνόλαδο
¼ φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή ψίχα ψωμιού (μουλιασμένη σε νερό και στημένη)
1 κ. γ σάλτσα Worcestershire
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια ή στον τρίφτη 
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 
1 αυγό
½  κ.γ μαύρο πιπέρι
½ κ γ αλάτι

Για τις πατάτες 
5-6 πατάτες μεγάλες ( καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαία κομμάτια)
λίγο Αγνόλαδο
ρίγανη
πάπρικα
πιπέρι
νερό για βράσιμο

— Εκτέλεση —

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη σάλτσα Worcestershire.  Ζυμώνουμε καλά.  Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας . 

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο ή τηγάνι αντικολλητικό. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά. Παράλληλα φτιάχνουμε τις πατάτες. 
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι και τις πατάτες. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι (3-4 κουταλιές τις σούπας). 

Ρίχνουμε τις πατάτες, το πιπέρι, την πάπρικα και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε μέχρι οι πατάτες να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. 
Σερβίρουμε με κρασί της αρεσκείας μας .