ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

— Συστατικά —

Για τον κιμά

1kg κιμάς μοσχαρίσιος

1 φλ. Αγνόλαδο

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες στον τρίφτη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 ματσάκι βασιλικός

250g κίτρινο τυρί τριμμένο

Αλάτι-πιπέρι

4-5 καρφάκια γαρύφαλλο

1 στικ κανέλας

 

Για τις μελιτζάνες

6 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες

Λίγο Αγνόλαδο για επάλειψη

— Εκτέλεση —

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά να σοταριστεί κι αυτός και τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε για 10-15 λεπτά, να δέσει η σάλτσα με τον κιμά.

Σε 1 ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε ξεπικρίσει (σε νερό και αλάτι για 20 λεπτά περίπου) και τις έχουμε ταμπονάρει με χαρτί κουζίνας. Τις αραδιάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με Αγνόλαδο. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Για το στήσιμο, σε ένα πυρέξ αραδιάζουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας. Πάνω σε κάθε ροδέλα, ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά κιμά και τριμμένο τυρί, και επαναλαμβάνουμε σχηματίζοντας όμοια «πυργάκια».

Τέλος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 °C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γκραντιναριστεί το φαγητό.