— Συστατικά —

· 1/2kg κιμά μοσχαρίσιο 
· 1/2 κούπα Αγνόλαδο
· 6 μελιτζάνες φλάσκες
· 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 4 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη ή κονκασέ
· λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 
· 100g κεφαλοτύρι 
· αλάτι-πιπέρι
· λάδι για τηγάνισμα

Για την μπεσαμέλ 

· 4κ.σ. αλεύρι
· 4κ.σ. βούτυρο
· 4 φλιτζ. γάλα
· 1 αυγό
· ½κ.γ. μοσχοκάρυδο
· αλάτι
· πιπέρι

— Εκτέλεση —

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος σα βαρκάκια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν. Μόλις είναι έτοιμες αποσύρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. 

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για λίγα λεπτά και αυτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. 

Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε βαθύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά και προσεκτικά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει λίγο η σάλτσα προσθέτουμε το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. 

Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε ελάχιστη σάρκα και τις γεμίζουμε με τον κιμά. Βάζουμε λίγη μπεσαμέλ και προσθέτουμε λίγο τυρί από πάνω.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα το φαγητό μας.  

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat