— Συστατικά —

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 6 μελιτζάνες
  • 4 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδα σκόρδο
  • 4 ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
  • 50 γρ. κουκουνάρι, ελαφρά καβουρδισμένο
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 1 πρέζα μπαχάρι, σε σκόνη 
  • 1 κούπα Αγνόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι 

— Εκτέλεση —

Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με ζεστό νερό να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Πλένουμε και, χωρίς να τις κόψουμε, ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ, για 5 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε για λίγο στο ελαιόλαδο (κρατάμε λίγο για την επάλειψη του ταψιού). Μόλις γίνουν διάφανα, προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Ανοίγουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες, τις αδειάζουμε, ρίχνουμε την ψίχα τους στο μίγμα του κιμά και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες, καλά σουρωμένες, το κουκουνάρι και γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τις μελιτζάνες. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ ελαφρά λαδωμένο και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220οC, για 45 περίπου λεπτά. 
Ντεκοράρουμε προαιρετικά με φέτες ντομάτας, τριμμένη φέτα και λίγο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat