ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

— Συστατικά —
Για τις μελιτζάνες
6 μελιτζάνες κομμένες στη μέση
Λίγο Αγνόλαδο για επάλειψη
Αλάτι-πιπέρι
Νερό για το ξεπίκρισμα
Για τη γέμιση
1kg κιμάς
½ φλ. Αγνόλαδο
100g κινόα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
1 ποτήρι χυμό τομάτας
Αλάτι-πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
— Εκτέλεση —
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ζεστό Αγνόλαδο τον κιμά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν κι αυτά.
Ύστερα προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά, τον χυμό τομάτας, 1 ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα του κιμά.
Παράλληλα, έχουμε ξεπικρίσει σε νερό με αλάτι τις μελιτζάνες, τις έχουμε ταμπονάρει να φύγει η υγρασία, τις αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, κάνουμε επάλειψη με Αγνόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Αφού έχει βράσει ο κιμάς, προσθέτουμε μέσα την κινόα που την έχουμε βράσει (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και στραγγίσει. Ανακατεύουμε τα υλικά για να ομογενοποιηθούν και να πάρουν όλα τα αρώματα και γεμίζουμε τις μελιτζάνες (όπως κάνουμε στα παπουτσάκια).
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να γκραντιναριστούν τα υλικά. Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε τριμμένη φέτα ή γραβιέρα 10 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο.