ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

— Συστατικά —

Για τα κεφτεδάκια
1kg κιμάς κοτόπουλου
1/3 φλ. Αγνόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι ψιλοκομμένος δυόσμος
1/3 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλ. βρώμη
1 αυγό
Αλάτι-πιπέρι
Λίγη ρίγανη

Για την κόκκινη σάλτσα
1/3 φλ. Αγνόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4  ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
10-15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Φύλλα βασιλικού
Αλάτι-πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1 φλ. νερό

Για το σερβίρισμα
1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
Τριμμένη φέτα

— Εκτέλεση —

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20-30 λεπτά.
Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το βασιλικό και τα ντοματίνια) και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά τη σάλτσα μας.
Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια και το βασιλικό και βράζουμε για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τα μακαρόνια, τα κεφτεδάκια, περιχύνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα στην κορυφή.