ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

— Συστατικά —
- 500g λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
- 500g μοσχαρίσιος κιμάς
- Αγνοmarket-meat
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες τομάτες στον τρίφτη
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
- 6 -10 φέτες τυρί Gouda
- Λίγη γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.γ βασιλικό ξερό
- αλάτι-πιπέρι
— Εκτέλεση —
Σωτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον μισό βασιλικό, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε λίγο τριμμένο τυρί με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι. Σε ένα πυρέξ περίπου 30x40εκ. βάζουμε μια στρώση λαζάνια, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ρίχνουμε λίγο κιμά.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος απλώνουμε τις φέτες Gouda στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο
Facebook.com/AgnoMarketMeat
Ανακατεύουμε λίγο τριμμένο τυρί με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι. Σε ένα πυρέξ περίπου 30x40εκ. βάζουμε μια στρώση λαζάνια, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ρίχνουμε λίγο κιμά.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος απλώνουμε τις φέτες Gouda στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο
Facebook.com/AgnoMarketMeat