— Συστατικά —

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 κούπα Αγνόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κούπα νερό
  • 100γρ φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • φύλλο κουρού
  • 1 αυγό
  • αλάτι-πιπέρι

— Εκτέλεση —

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε το νερό. 

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί για 20-30 λεπτά.  
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο για πίτα. Κάνουμε μικρές τρύπες με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει πολύ και στη συνέχεια βάζουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, κάνουμε πάλι τρύπες με ένα πιρούνι και αλείφουμε με το αυγό. 

Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αφήνουμε την κιμαδόπιτα να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat