
— Συστατικά —
Για τα κεφτεδάκια:
1kg μοσχαρίσιο κιμά
1 φλ. νιφάδες βρώμης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
Λίγο γάλα
Λίγο αγνόλαδο
1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
Αλάτι & Πιπέρι
Για τη σάλτσα ΒΒQ:
1 φλ. ketchup
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1kg μοσχαρίσιο κιμά
1 φλ. νιφάδες βρώμης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
Λίγο γάλα
Λίγο αγνόλαδο
1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
Αλάτι & Πιπέρι
Για τη σάλτσα ΒΒQ:
1 φλ. ketchup
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
— Εκτέλεση —
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε μπαλάκια.
Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα τηγάνι και τα βράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά.
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα τηγάνι και τα βράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά.
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.