— Συστατικά —

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 250γρ φέτα Άργους
  • λίγο Αγνόλαδο
  • 2 αυγά Αγνοeggs
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2κ.σ. δυόσμος ξερός
  • λίγο ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)
  • αλάτι-πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

— Εκτέλεση —

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τους κιμάδες, τα αρωματικά, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί θρυμματισμένο το οποίο έχουμε μουσκέψει σε νερό και έχουμε στραγγίξει καλά. Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ζυμώνουμε.
 
Βάζουμε ένα μικρό κομματάκι φέτα σε μια μικρή ποσότητα μίγματος και πλάθουμε κεφτεδάκια. Φροντίζουμε το τυρί να έχει καλυφθεί καλά από τον κιμά. Προαιρετικά τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
 
Εάν θέλουμε φτιάχνουμε και μια απλή σάλτσα ντομάτας με την οποία περιχύνουμε τα κεφτεδάκια μας.
 
Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής και πατάτες τηγανιτές.
 
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat