
— Συστατικά —
- 1kg κιμάς νεαρό μοσχάρι
- 1/2 κούπα αγνόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κούπα φρέσκος μαϊντανός
- Λίγος φρέσκος βασιλικός
- 1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
- 2-3 φέτες ψωμί μουσκεμένο
- 1 αυγό
- 3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
- 1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη
- 1 μεγάλη κούπα φέτα Καλαβρύτων χοντροτριμμένη
- 5-6 φέτες κίτρινο τυρί
— Εκτέλεση —
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά εκτός από τη ντομάτα, τη φέτα, το κίτρινο τυρί και τη μισή κούπα μαϊντανό και τα πλάθουμε σε βολους. Έπειτα
τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδειάζουμε σε ένα πιρεξ. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα, αφού πρώτα την έχουμε ρίξει με τη ζάχαρη, λίγο φρέσκο βασιλικό και έπειτα τη φέτα, τον μαϊντανό και σκεπάζουμε με τις φέτες από το κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί στους 180ºC.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και ένα ντιπ της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat