ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

— Συστατικά —

Για τα κεφτεδάκια:

1kg κιμά χοιρινό

½ φλ. Αγνόλαδο

2 φρέσκα κρεμμύδακια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 φλ. μουσκεμένο ψωμί

1 αυγό

Αλάτι-πιπέρι

 

Για τη σος:

1 κρέμα γάλακτος

Λίγο άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερικές σταγόνες λεμονιού (προαιρετικά)

— Εκτέλεση —

Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.

Σε τηγάνι τηγανίζουμε διαδοχικά τα κεφτεδάκια και αποσύρουμε.

Αφού ολοκληρώσουμε το τηγάνισμα, στραγγίζουμε το λάδι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια, καθαρίζουμε το τηγάνι και επανατοποθετούμε το λάδι.

Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση η σάλτσα μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι και σερβίρουμε.