— Συστατικά —

Για τα Ιταλικά κεφτεδάκια
1kg κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κούπα Αγνόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
200g τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
Λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο 
Φρυγανιά ή λίγο ψωμί χωρίς την κόρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
1 κουτί ντομάτα κονκασέ 
1 ντομάτα στον τρίφτη
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 
2 φύλλα δάφνης
3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο 
Λίγη ζάχαρη
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 πακέτο λινγκουίνι 

— Εκτέλεση —

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά. Περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Εναλλακτικά, για πιο ελαφρύ μαγείρεμα τα ψήνουμε στο grill μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά).  

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε  και βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά. Αφού τα κεφτεδάκια μαγειρευτούν , τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα αφήνουμε να "τραβήξουν" λίγη σάλτσα για 5-7 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι al dente. 

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα. Ρίχνουμε επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζουμε  με λίγο φρέσκο βασιλικό.