ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

— Συστατικά —

Για τα γιουβαρλάκια
  • 1kg κιμά κοτόπουλου
  • 1 φλ. καφέ ρύζι καρολίνα
  • 6-7 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας Αγνόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
 
Για την κατσαρόλα:
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1/3 κούπας τσαγιού Αγνόλαδο
  • Αλάτι και Πιπέρι
 
Για το αυγολέμονο:
  • 1 αυγό
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ

— Εκτέλεση —

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου να σφίξει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό με όλα τα υλικά και βάζουμε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε σε στρογγυλά γιουβαρλάκια. Τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το νερό ένα- ένα, αφού έχει αρχίσει να βράζει. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει το κρέας και το ρύζι. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα πιάτο χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει μαρέγκα, προσθέτουμε τον κρόκο, το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμάκι από τη σούπα. Αφού ζεσταθεί το μίγμα το ρίχνουμε κατευθείαν στη κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις μέχρι να αρχίσει να πήζει. Εναλλακτικά, αν τη θέλετε πιο πηκτή, διαλύστε σε ένα φλιτζάνι του καφέ το κορν φλάουρ με λίγο νερό και ρίξτε το στη σούπα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε με κρουτόνς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat