— Συστατικά —

 
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
  • 2 ΑγνοMarket Eggs
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι στο τρίφτη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • λίγο αλεύρι
  • 5 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού λεμόνι 
 

— Εκτέλεση —

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες μέτριου μεγέθους και τις περνάμε από το αλεύρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το ελαιόλαδο. Όταν πάρουν βράση ρίχνουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο σε ένα μπολ, χτυπώντας τα αυγά και προσθέτοντας σταδιακά το χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ζουμί από την κατσαρόλα, πριν ρίξουμε το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια. Αυτό για να μην μας κόψει.Προσθέτουμε το αυγολέμονο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά και συνοδεύουμε με φέτα Άργους.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat