— Συστατικά —

400g μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζάνι Αγνόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 ντομάτες
6 πιπεριές
1 φλ τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2-3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες 
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένος
1/4/ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
1 κούπα νερό
αλάτι και πιπέρι

— Εκτέλεση —


Κόβουμε σε κάθε ντομάτα και πιπεριά ένα καπάκι. Καθαρίζουμε τα σποράκια από τις πιπεριές και περνάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, στον τρίφτη. 

Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε στη συνέχεια και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για επιπλέον 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει ο κιμάς (περίπου 20 λεπτά).

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι, τα βότανα, τη ντομάτα και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, τη μία κοντά στην άλλη. Προσθέτουμε πατάτες και περιχύνουμε το φαγητό μας με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε και λίγο νερό στο ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180°C για μία ώρα περίπου. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο ξεσκεπάζουμε το φαγητό για να πάρει λίγο χρώμα.