— Συστατικά —

  • 6 ντομάτες
  • 6 πιπεριές
  • 300g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι Αγνόλαδο
  • Μισό φλιτζ. νερό
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλιτζ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

— Εκτέλεση —

Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τον κιμά και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε σε κάθε ντομάτα ένα καπάκι, αδειάζουμε το εσωτερικό, το περνάμε από τον τρίφτη και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Κόβουμε τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τον κιμά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει ο κιμάς, για περίπου 20 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι αν χρειάζεται και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, τη μία κοντά στην άλλη, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι νερό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μία ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat