ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

— Συστατικά —

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 8-10 κολοκυθάκια για γέμισμα
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • Μισή κούπα ρύζι μακρύκοκκο
  • Λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά αγνοmarket eggs
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια Αγνόλαδο

— Εκτέλεση —

Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση οριζοντίως. Αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο αρκετή από τη σάρκα τους. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τον κιμά. Προσθέτουμε μισή κούπα νερό και βράζουμε για 15 -20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και κατόπιν ρίχνετε το υπόλοιπο νερό και το αλατοπίπερο.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με τα μυρωδικά (δυόσμο και μαϊντανό) και ανακατεύετε.
 
Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μίγμα που ετοιμάσατε και τα βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και μια κούπα ζεστό νερό. σκεπάζετε και σιγοβράζετε 30 περίπου.
Βγάζετε κατόπιν με τρυπητή κουτάλα τα κολοκυθάκια και παίρνετε τον ζωμό του φαγητού. Δένετε τον ζωμό με το αλεύρι (όπως ακριβώς κάνετε με το κορν φλάουρ). Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε σιγά σιγά τον πηχτό ζωμό χτυπώντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνετε και δένετε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο.
 
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat