— Συστατικά —

Yλικά:
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος ή βόειος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. αγνόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
4 ψωμάκια για hamburger
8 φέτες μπέικον

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. αγνόλαδο

Για τη σως:
150 γρ blue cheese
5 κ.σ. μαγιονέζα

— Εκτέλεση —


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το κύμινο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μπιφτέκια. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά στο ψυγείο και τα ψήνουμε στο grill ή στη σχάρα μαζί με τις φέτες του μπέικον.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο αγνόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν σκούρο χρώμα, προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να καραμελώσουν.  
Στη συνέχεια, κόβουμε τα ψωμάκια μας στη μέση και τα ζεσταίνουμε στο grill για λίγα λεπτά. Αλείφουμε τη βάση του burger με τη σως, τοποθετούμε το μπιφτέκι, το τραγανισμένο μπέικον και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια.  
Κλείνουμε το burger με το υπόλοιπο μισό του ψωμιού. Συνοδεύουμε με αγαπημένες τηγανητές πατάτες!