— Συστατικά —

· 1 χταπόδι
· 250g μέτριες γαρίδες καθαρισμένες 
· 250g καλαμαράκια σε φέτες 
· 1,5 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ΑγνοMarket Wine 
· 4κ.σ. Αγνόλαδο  
· 1κ.γ. μαύρο πιπέρι ολόκληρο
· 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
· 1 φύλλο δάφνης
· 1 λίτρο νερό
· χυμό από ½ λεμόνι και  ½ λεμόνι σε φέτες
· 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
· λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 
 

— Εκτέλεση —

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι κρασί, τα πιπέρια, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, το νερό και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα. 

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο Αγνόλαδο και σοτάρουμε λίγο σκόρδο μαζί με τα καλαμαράκια. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις γαρίδες, βράζουμε για 2 λεπτά. 

Κόβουμε το χταπόδι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι - πιπέρι, τις φέτες λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού.  
Εναλλακτικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Σερβίρουμε κρύα. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat