— Συστατικά —

·    1 συκωταριά
·    έντερα
·    1 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
·    10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
·    2 μαρούλια ψιλοκομμένα
·    1/2 ματσάκι άνηθο
·    1/2 κιλό καυκαλήθρες 
·    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·    3 αυγά
·    2 λεμόνια 
·    αλάτι - πιπέρι

— Εκτέλεση —

Πλένουμε τη συκωταριά μας καλά. Στη συνέχεια σε τρεχούμενο νερό πλένουμε τα έντερα εξωτερικά και αφήνουμε νερό να περάσει από τη μια μεριά στην άλλη σπρώχνοντας με τα δάχτυλά μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θεωρούμε ότι χρειάζεται. 

Σε βαθιά κατσαρόλα και σε νερό που βράζει ζεματίζουμε τη συκωταριά και τα έντερα. Τα αφαιρούμε και τα ψιλοκόβουμε. 

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε και τη συκωταριά με τα έντερα. 

Προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο και τις καυκαλήθρες. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας και προσθέτουμε νερό ώσπου να σκεπαστεί το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει. 

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στη μαγειρίτσα μας προσεκτικά ώστε να μη μας κόψει! 

Είναι έτοιμη για το βράδυ της Ανάστασης!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook/AgnoMarketMeat