ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΑΡΝΑΚΙ

— Συστατικά —

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα (ή ακόμη καλύτερα χειροποίητο φύλλο)
 
Για το κρέας:
 
  • Γύρω στα 300g αρνί ή κατσίκι σουβλιστό, καθαρισμένο από κόκκαλα και λίπη
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.σ. αγνόλαδο για το τσιγάρισμα
 
Για τη μπεσαμέλ:
 
  • 4 κούπες γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 100 - 150g τριμμένο τυρί που λιώνει
Μοσχοκάρυδο

— Εκτέλεση —

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και αφού μαλακώσει ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε λίγο αλάτι (όχι πολύ αφού το κρέας είναι ήδη αλατισμένο). Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, μέχρι να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ.
Για τη μπεσαμέλ έχουμε έτοιμο το τριμμένο τυρί. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχόμενα με το σύρμα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο και λίγη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μόλις αρχίσει να πήζει το κατεβάζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και τα τυριά και ανακατεύουμε να λιώσουν όλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε το μείγμα με το κρέας να πάει παντού ομοιόμορφα. Από πάνω βάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε και το 2ο φύλλο σφολιάτας και λαδώνουμε. Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat