ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

— Συστατικά —

  • 1 κουνέλι τεμαχισμένο
  • 1 κιλό κρεμμύδια (κοκκάρι)
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 6-8 φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • Mπαχάρι
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • Λίγη ζάχαρη (1/2 κουταλάκι)
  • Ξηρό κόκκινο κρασί (1 φλιτζ. του καφέ)
  • 2 κούπες Αγνόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Πιπέρι σε κόκκους (4-8)
  • 1/2 μπουκάλι ξύδι

— Εκτέλεση —

Από το προηγούμενο βράδυ, μαρινάρουμε το κομμένο κουνέλι μέσα σε μαρινάτα από ξύδι και νερό και προσθέτουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου, 2 φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 3 σκελίδες σκόρδο πατημένες, αλάτι και πιπέρι.
Την επόμενη μέρα, σοτάρουμε σε λίγο Αγνόλαδο 1 κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε στη συνέχεια μέσα το κουνέλι (αφού το έχουμε στραγγίξει καλά), το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι με νερό 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Πριν αρχίσει να "λιώνει" το κουνέλι, σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μικρές δόσεις τα κρεμμυδάκια, μαζί με μια σκελίδα σκόρδο (πατημένη), τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφού στραγγίξουν καλά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι.
Βάζουμε 2 φύλλα δάφνη ακόμα, πιπέρι, τους κόκκους από πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι και τη ζάχαρη.

Σιγοβράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat