ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

— Συστατικά —
- 1 κουνελάκι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 κουτάκι κονκασέ ντοματάκια
- 1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια (προαιρετικά)
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες νερό ζεστό
- τριμμένα mixed πιπέρια (μαύρο, άσπρο, ροζ, πράσινο)
- αλάτι κατά βούληση
- πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
— Εκτέλεση —
Αποβραδίς, πλένουμε το κουνελάκι και το κόβουμε σε μερίδες. Το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για 1 ώρα για να μη μυρίζει. Κατόπιν το ξεπλένουμε καλά και το τοποθετούμε στη γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη). Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, τα μανιτάρια, το κονκασέ, το λάδι, τα πιπέρια και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τις πατάτες, τους κύβους λαχανικών λιωμένους στο ζεστό νερό, λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γάστρας, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180o C για 2 ½ ώρες περίπου. Μετά τις 2 ώρες ελέγχουμε αν έχει σωθεί το ζουμάκι του και προσθέτουμε ανάλογα λίγο ζεστό νερό μέχρι το κουνελάκι να γίνει λουκούμι!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τις πατάτες, τους κύβους λαχανικών λιωμένους στο ζεστό νερό, λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γάστρας, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180o C για 2 ½ ώρες περίπου. Μετά τις 2 ώρες ελέγχουμε αν έχει σωθεί το ζουμάκι του και προσθέτουμε ανάλογα λίγο ζεστό νερό μέχρι το κουνελάκι να γίνει λουκούμι!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat