— Συστατικά —

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1 φλ. Αγνόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο
2 δαφνόφυλλα
1 ξυλάκι κανέλα
4-5 κόκκους μπαχάρι 
Αλάτι-πιπέρι

Για τη μαρινάτα
5 φλ. νερό 
1 φλ. ξύδι
2-3 δαφνόφυλλα
Μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού
 

— Εκτέλεση —

Μαρινάρουμε το κουνέλι στη μαρινάτα 12-24 ώρες πριν το μαγειρέψουμε. 
Σκουπίζουμε καλά το κουνέλι από τη μαρινάτα και στη συνέχεια σε μεγάλο τηγάνι που έχουμε ζεστάνει το Αγνόλαδο τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά και τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και όλα μαζί τα υλικά τα τοποθετούμε σε μια γάστρα. 
Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 2-2 ½ ώρες περίπου. Σε περίπτωση που το φαγητό μας έχει αρκετό νερό, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με νόστιμες τηγανητές πατάτες.