ΥΛΙΚΑ

— Συστατικά —
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
- 20 μαύρες ελιές από άλμη (όχι ξιδάτες)
- 3/4 φλ. τσ. λευκό κρασί
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κ. γ. δεντρολίβανο
- 1 κ. γ. ρίγανη
- 1 κ. γ. κουκουνάρι
- Χύμο από ένα λεμόνι
- 1 φλ. Αγνόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
— Εκτέλεση —
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε 3' τα κομμάτια του κουνελιού απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε για 3'-4'. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού βράσει μερικά λεπτά και εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει 1 -1.30 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος του κουνελιού. Είκοσι λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις ελιές, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη. Αφού δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού. Ελέγχουμε κατά το ψήσιμο μήπως χρειαστεί ελάχιστο νερό ακόμα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή εναλλακτικά με τηγανητές πατάτες.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Σερβίρουμε με πουρέ ή εναλλακτικά με τηγανητές πατάτες.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat