ΥΛΙΚΑ

— Συστατικά —

 
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 20 μαύρες ελιές από άλμη (όχι ξιδάτες)
  • 3/4 φλ. τσ. λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ. γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ. γ. ρίγανη
  • 1 κ. γ. κουκουνάρι
  • Χύμο από ένα λεμόνι
  • 1 φλ. Αγνόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
 

— Εκτέλεση —

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε 3' τα κομμάτια του κουνελιού απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε για 3'-4'. Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού βράσει μερικά λεπτά και εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει 1 -1.30 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος του κουνελιού. Είκοσι λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις ελιές, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη. Αφού δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού. Ελέγχουμε κατά το ψήσιμο μήπως χρειαστεί ελάχιστο νερό ακόμα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή εναλλακτικά με τηγανητές πατάτες.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat