— Συστατικά —

  • 1 κουνέλι (περίπου 1 ½ kg)
  • 1 κούπα Αγνόλαδο
  • ½ φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • ½ kg πατάτες baby
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης 
  • Λίγη ρίγανη 
  • 1 λεμόνι
  • 2κ.σ. κουκουνάρι
  • ½  φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού 
  • Αλάτι- πιπέρι 

 

— Εκτέλεση —

Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια, το ξεπλένουμε με νερό το σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας σταδιακά, από όλες τις πλευρές. 

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε μαζί με το κουκουνάρι στο τηγάνι με το κουνέλι, για να σοταριστούν και αυτά για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, τη δάφνη και το ζωμό. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 με 1 ½ ώρα. 
Παράλληλα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε το κουνέλι μαζί με τις πατάτες, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προαιρετικά διακοσμούμε με μερικές φέτες λεμονιού.