ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

— Συστατικά —

  • 1 κουνέλι
  • 1 κούπα αγνόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμύδι χονδροκομμένα
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κούπα φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 κούπα ξύδι
  • 1/2 κούπα κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κούπα νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • χυμό ενός λεμονιού

— Εκτέλεση —

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το 1 λίτρο νερό, το ξύδι και το κουνέλι τεμαχισμένο σε μερίδες και το αφήνουμε για μία ώρα. Στην συνέχεια το ξεπλένουμε και το ταμπονάρουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει καλά. 
Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις μερίδες και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κούπα με το νερό και βράζουμε για μία ώρα περίπου. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μία ώρα περίπου προσέχοντας μην μας τελειώσει το νερό (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο). Τέλος για να δέσει η σάλτσα σβήνουμε με το λεμόνι.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και κρασί της αρεσκείας μας!