— Συστατικά —

  • 6 καλαμάρια μεγάλα
  • 1­-1/2 φλ. ρύζι  
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2  πράσο ψιλοκομμένα
  • 1κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. σταφίδα (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ.  ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. άνηθος αλάτι πιπέρι
  • λίγο θυμάρι

— Εκτέλεση —

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα λαχανικά, σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα πλοκάμια και το ρύζι) βράζουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε την μισή ποσότητα για το ταψί. Στην συνέχεια βάζουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια αφού  πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε και το ρύζι και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση γεμίζουμε τα καλαμάρια και στερεώνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Παράλληλα απλώνουμε το σπανάκι στο ταψί και αραδιάζουμε τα καλαμάρια το ένα δίπλα στο άλλο. Αν είναι αρκετά στεγνό τα σπανάκι προσθέτουμε λίγο νερό και περιχύνουμε στα  καλαμαράκια λίγο λάδι, ψήνουμε για 20'­25' στους 180 βαθμούς.
Συνοδεύουμε με κρασί της αρεσκείας σας  !
 
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat