
— Συστατικά —
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ
- 2kg γαρίδες ξεφλουδισμένες
- 1/2 κούπα Αγνόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 αλάτι
- 1 πιπέρι
- Ξύσμα λεμονιού (λίγο)
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΡΥΖΙ
2 φλιτζάνια ρύζι
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κούπες νερό
1 κ.γ σαφράν σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμάς
Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένο
— Εκτέλεση —
Γαρίδες: Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε μπολ και μαρινάρουμε για μία ώρα. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρύζι: Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ρύζι και το σαφράν) και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέστε το ρύζι και το σαφράν. Σιγοβράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ρυζιού.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση τις γαρίδες μαζί με το ρύζι και ντεκοράρουμε με φρέσκο βασιλικό και λίγο ξύσμα λεμονίου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat
Ρύζι: Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ρύζι και το σαφράν) και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, προσθέστε το ρύζι και το σαφράν. Σιγοβράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ρυζιού.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση τις γαρίδες μαζί με το ρύζι και ντεκοράρουμε με φρέσκο βασιλικό και λίγο ξύσμα λεμονίου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές, νόστιμες ιδέες και ενημέρωση πάνω στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σας περιμένουμε και στο Facebook.com/AgnoMarketMeat