ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ

— Συστατικά —

12 γαρδουμπάκια

1 ½ φλ. Αγνόλαδο

1kg σπανάκι χοντροκομμένο

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

1 ματσάκι άνηθο

1 κρεμμύδι ξερό σε μικρά καρέ

Αλάτι

Πιπέρι σε κόκκους

 

Για το αυγολέμονο:

2 αυγά

1-2 λεμόνι

— Εκτέλεση —

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε νερό και βράζουμε τα γαρδουμπάκια για 5 λεπτά. Τα αποσύρουμε από το νερό σε απορροφητικό χαρτί και τα ταμπονάρουμε να φύγει η υγρασία.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά να σοταριστούν  κι αυτά και να πέσει ο όγκος τους. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε για 45-60 λεπτά.

Στα 40 λεπτά αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα υλικά όπως συνήθως και ενώνουμε με το φαγητό. Ντεκοράρουμε με λίγο άνηθο που έχουμε κρατήσει στην άκρη.